Şi eu sunt varan…

Posted on 11/08/2014

0


Decizia definitivă a unei instanţe din România dată în cazul unei persoane fizice – a se înţelege doar pentru Voiculescu Dan, şi fără corul de bocitoare remunerate de condamnat prin acţiuni de binefacere sau raporturi de muncă – având ca soluţie condamnarea cu executare pentru fapte de natură penală şi instituirea unor măsuri complementare pentru recuperarea prejudiciului de natură civilă, nu impietează cu nimic asupra libertăţii presei în general şi/sau asupra Antena 3 în particular.

Ce treabă are funcţionarea Antenei 3 cu o condamnare penală a unei persoane fizice?  Zău aşa. Nu ne explică nimeni legătura de cauzalitate: între o condamnare cu recluziunea unui om şi a unui star cu veleităţi de om. Başca, votanţii creduli, manipulaţi de normalul funcţionării actului de justiţie – în pofida judecăţii corecte facute de nişte prezentatori şi telespectatorii cu grijă pentru libertatea presei – vor cădea mereu în capcana în care coexistă persoanele cu expunere publică care şi-au exprimat susţinerea faţă de Antena 3. Adevăr şi/sau justiţie? Televiziune şi/sau circ? În fine, nu are nicio legătură recunoaşterea recompensată de o televiziune din motive de publicitate şi rating, cu faptele penale săvârşite de condamnatul Voiculescu Dan ca persoană fizică.

Trebuie să înţelegem faptul că nu poţi vinde un peşte cu o sută de ori mai ieftin şi să găseşti toate icrele la locul lor. Chiar dacă le numeri bob cu bob. Sau că iarba se numără la fir şi metrul pătrat la cub…

O televiziune de ştiri sau una de interes general – orice societate comercială- îşi poate muta, oricând, sediul social, sau punctul de lucru, din punctul A în punctul B, din punctul C  în punctul D, sau alte variaţiuni pe tema înregistrării la Registrul Comerţului.

Nu treaba cu emisia şi conţinutul editoraial al unei instituţii de presă a judecat instanţa în cazul privatizării ICA. Probatoriul şi notele de apărare deduse procedurii de judecată au avut ca obiect doar faptele penale săvârşite de cetăţeanul Voiculescu Dan. Un fel de icre negre pe pat de alge cumpărat la preţ de hamsii cu mujdei şi zeamă de lămâie.

Însă, nimeni nu va înţelege niciodată de ce nu se asociază protestul gălăgios al Antenei 3, dincolo de pasarea răspunderii asupra lui Băsescu Traian, cu ceilalţi profesori asociaţi în dosar: Mencinicopschi Gheorghe, Pantiş Sorin,  Popa Corneliu, Săvulescu Nicolae, Pop Flavius Adrian ş.a.m.d. La fel de condamnaţi, fără televiziune, dar cu executare pedeapsă.

Concluzie pentru justiţiabili: Icrele negre sunt mai scumpe decât hamsiile!…(chiar şi pentru Voiculescu Dan)

Reclame