Aştept ordonanţele dumneavoastră…

Posted on 05/06/2014

0


Dragilor, fără a începe să vă spun o poveste de demult, trebuie să mă întorc la cauza primară. La anul 1989, luna decembrie, zilele de 21 şi 22. Atunci a început totul:

…transmisiune în direct de la CC. Muncitorii sunt în întreprinderi. La lucru. Pensiile şi salariile vor fi mărite prin discurs de la balcon. Timişoara îşi îngropa morţii anunţaţi de Europa Liberă din data de 16. Pastorul.  Ceauşescu şi plecarea în Iran.Tenis de masă cu un coleg de şcoală. Vecină, cunoscută pentru isteriile legate de convieţuirea la bloc: „Dictatorul a fugit, jos tiranul!”.

 

Bla-bla-bla cu dictatura, revoluţie în direct, terorişti, lumină stinsă, gărzi la bloc noaptea, treceri în masă de partea revoluţionarilor, sudat uşă intrare bloc, TVR Liberă, Mircea Dinescu, poetul, Ion Caramitru, pontatorul de serviciu al lui Dinescu, poetul, nemulţumiţi cu zorzoane militare şi alţi asemenea cu uniformă, băgători în seamă, revoluţionari de ocazie cu ulterior certificat de drepturi, taburi şi focuri de armă direcţionate spre mulţime sau camarazi, supravieţuire cameramani întâmplători şi filmări programate, haos şi debandadă controlată de ochii albaştri care nu au nevoie de control. Pentru că văd tot. Şi ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră: Ion Iliescu…

Reclame