Scrisoare către un votant nehotărât…

Posted on 22/05/2014

0


Stimate domnule Nehotărât/ Stimată doamnă Nehotărâtă,

Aflaţi despre mine că sunt bine şi hotărât, ceea ce vă doresc şi dumneavoastră. Votez, ca întotdeauna, cu PNL!

În ultimele zile, suntem abundaţi vizual şi faptic de reclame, ilustrat colorate, cu feţe cunoscute sau necunoscute, după caz, ce vor să ne convingă despre oferta proprie pentru a fi aleşi europarlamentari. Başca, gura târgului sporovăieşte despre faptul că, o dată ales, după un singur mandat, respectivul parlamentar european nu mai are nevoie de pensie românească şi îşi scrie memoriile undeva sub soarele Andaluziei. Cum ar veni, după ce va fi supt sângele poporului român şi suveran, atotplătitor de impozite şi taxe, un domn sau o doamnă cu nume şi prenume, va fi încasat lunar multe mii de euro drept compensaţie pentru dormitul în adunarea europeană cu căşti pe urechi. E lesne, treaba cu multilingvismul şi necunoaşterea limbilor vorbite în Europa, nu prea ţine la turismul ultra-all-inclusive în Bulgaria, mai nou Turcia. Care se descurcă şi fără europarlamentarii europeni atunci când rade totul neaoş din farfurie. Altfel spus, treaba cu necunoşterea trebuie asumată de toată lumea. Mai ales cu stomacul. Actualii, pentru că nu au comunicat depre cine îi recomandă şi la ce rezultate au ajuns, potenţialii, pentru lipsă de recomandare şi pasul în faţă la careu.

Râdem, glumim, dar oamenii cu aplecare  spre vot, mă refer aici la cei cu structură medie de cunoaştere, habar nu au de activitatea unui europarlamentar şi de ce trebuie plătit.

Se bucură însă de: eliminarea tarifului de rooming în UE, fără să ştie că este meritoriu pentru un ales al României, a se înţelege aici doar Adina Vălean; se bucură de plimbatul liber prin Uniunea Europeană fără paşaport; se bucură pentru preţurile mici plătite pentru cafea, dulciuri sau detergenţi, acceptând dublul standard practicat de fraţii noştri, sincer, europeni etc.

Şi, pentru toate astea, plătibile la salarii de România, membră cu drepturi depline în rate, se bucură doar Europa cu unitatea în diversitatea Simfoniei a IX-a…

În fine, cu titlu de cunoaştere generală, prefer candidaţii liberali pentru că sunt poligloţi,

au habar de treaba europeană şi nu vânează pensii în euro…

Anunțuri