Rareş Mănescu are un program pentru Sectorul 6!(Cristian Poteraş l-a cheltuit demult!…)

Posted on 15/05/2012

0


Pe lângă faptul că sunt asaltat zilnic de comentarii inepte venite de la entităţi virtuale gen Blurepista, un vajnic cunoscător în ale administraţiei publice din Sectorul 6, prezent cu emfază pe toate mediile de socializare şi presă electornică, mă aflu în postura facilă de a explica care e diferenţa între candidatul Rareş Mănescu şi candidatul Cristian Poteraş. Pe iepurele Florescu, cunoscut cu prenumele de Ştefan doar de bătrâneii care primesc o fiertură şi un felul doi, mă feresc să mai îl amintesc, aştept confirmarea pentru publicarea  studiul ” Contribuţia adusă de ciorba de zarzavaturi şi mâncărica de cartofi cu două felii de pâine oferită persoanelor în vârstă pentru vot  în perioada alegerilor locale din Sectorul 6 pentru ziua de 10 iunie 2012″. Până atunci, mă scuz anticipat pentru digresiune…

Revenind la subiect: e lesne de intuit campania de realegere a primarului actual Poteraş. Se reiterează, pe alocuri se inculcă ideea că Poteraş are proiecte în derulare şi se pricepe la administrarea publică locală a Sectorului 6. De fapt, asta e toată campania electorală. Strategi de campanie ai domniei sale au înţeles că trebuie să meargă, cu teza realegeri, pe două planuri principale:

  • activ, prin „maximizarea” proiectului privind blocurile reabiliate termic în sector şi racolarea voturilor electorilor prin administratorii condominiilor beneficiare. Amintim aici şi piaţa agroalimentară Valea Ialomiţei, bifată în 24 de pagini pe hârtie velină color şi aproape construită cu banii percepuţi în avans de la parteneri numiţi în continuare producători agricoli… Toate aceste lucrări au fost executate doar prin graţia exclusivă a primarului Poteraş, motiv pentru care au fost afişate la vedere pe bani publici;
  • pasiv, prin „minimizarea” proiectelor de alocare de fonduri, adică bani, privind toaletarea spaţiului verde din arealul de alegeri, a se citi şi „înlocuire de copaci sau copăcei pentru facilitarea urcuşului lui Moş Ene la genele alegătorilor”, prin plantarea de noi perimetre de verdeaţă proaspătă, traduse geometric prin mii de metri cubi de gazon şi stâlpişori loviţi de uscăciunea unei ierni, mai ales hrăpăreaţă şi neanunţată, prin  înlocuirea de borduri friabile importate din China pe artere cu sensuri în ambele sensuri de asfalt, trasarea de noi linii pentru biciclişti destinate Asociaţiei  Orbilor din Sectorul 6, autorizarea de noi amplasamente de spaţii pentru comerţ cu mici şi bere pe domeniul public ş.am.d.

Crin Antonescu: „ Pentru Sectorul 6, lucrurile sunt simple. Există două opţiuni mari şi late: ce am avut în aceşti ani, adică Poteraş, sau ce putem avea în următorii patru ani, adică Mănescu şi USL.”

Reclame