În aşteptarea congresului USL…

Posted on 05/04/2012

0


Congresul USL de sâmbătă 7 aprilie, desfăşurat la RomExpo, trebuie să răspundă unor întrebări majore apărute în dezbaterea publică. În primul rând, la nivel central, se aşteaptă desemnarea lui Crin Antonescu şi Victor Ponta în funcţia de preşedinte şi respectiv premier, precum şi adoptarea unor documente cu privire la principalele direcţii ale acestei alianţe politice în relaţia cu PDL şi aliaţii acestora. În al doilea rând, congresul ar trebui să elimine asperităţile apărute în desemnarea candidaţilor comuni la alegerile locale din iunie. Micile fisuri apărute din cauza mimetismul politic şi a migraţiei electorale a unor candidaţi sub umbrela USL, reclamă un răspuns tranşant şi actual către electorat. În fine, Congresul USL se vrea şi va fi un ultim test de anduranţă politică împotriva mediocrităţii actului de guvernare la nivel central şi local, născut şi propăşit de actualul păpuşar…Ştiţi voi care!

„Sunteţi, domnilor, reprezentanţii unui popor care este mândru şi poate fi mândru de trecutul său, şi care trebuie să aibă mare încredere în viitorul său. Nu scădeţi rolul pe care el trebuie să-l aibă în lume; fiţi cât de modeşti pentru persoana dumneavoastră, nu fiţi modeşti pentru poporul pe care îl reprezentaţi…” Ion I. C. Bratianu

PS:

Unii de la pedele, numiţi aşa din spiritul gregar manifestat în perioada de domnie a lui Zeus, trag speranţe încă la propăşirea sistemului pe care l-au cunoscut, învăţat şi aplicat în cele mai mici detalii. De regulă, sunt oameni fără personalitate, certaţi cu cititul oricăror cărţi, cu o imaginaţie fecundă aflată la nivelul genunchiului. Când te gândeşti la broaşte, la amfibieni în genere, afli nivelul parcurs de  genunchi către pedelei. Lăsând asta în urmă, din lipsă de timp, observi cum fiecare zi devine un motiv de nervozitate, un stadiu al acceptării inevitabilului. Ei trebuie să plece, să dispară definitiv şi nu pot achiesa la certitudinea asta. Nu înţeleg că Zeus i-a folosit să ajungă în Olimp şi acum îi lasă fără abilităţile de semizei. Fără ambrozie, fără nectar, fără virgine, fără orice pământesc. Fără astea, comensurate în bani şi funcţii publice de habarnişti, universul gândacului se calcă singur cu o cizmă în creştet. Ce mai poate insecta să gândească despre condiţia euglenei verde şi a parameciului când a urcat cu liftul în lumea primatelor?…Răspunsul e la îndemâna liberului arbitru al pedeleilor. Care, din lipsă de lecitină,  nu cuprind treaba cu destinul unuia care apreciază organul de reproducere al unor licuri mici…Aşa să-mi ajute Darwin!

Reclame