Top cinci nevertebrate în politica românească(reloaded)…epoca lui Băsescu Traian

Posted on 19/10/2011

9


1) Emil Boc, primar, fost primar, premier, premier demis, premier interimar, premier desemnat, actual premier şi viitorul premier al României. Intră în acest top, direct pe locul întâi, pentru că nu a îndrăznit să cârtească niciodată în faţa şefului şi a ajuns un model prost pentru toţi acei care doresc să-şi clădească o carieră prin muncă şi competenţă. Mai putem adăuga şi faptul că a reuşit performanţa să aibă cele mai multe ordonanţe de urgenţă declarate neconstituţionale, în condiţiile în care profesia domniei sale vizează dreptul constituţional. I se mai spune în glumă şi Traian Boc.

2) Traian Radu Ungureanu, ziarist dat afară de la BBC(din motive politice, afirmă domnia sa), Cotidianul(din motive de lins într-o singură direcţie, spunem noi) , în prezent europarlamentar. Intră în acest top pe locul doi, pentru cum a înţeles că se face gazetăria. Mai exact, a scuipat într-o singură direcţie şi a lins într-alta, motiv pentru care a primit un singur  loc amărât eligibil de europarlamentar, sub privirile oripilate şi pline de dezgust ale colegilor de breaslă ce încearcă şi acum să păstreze un minim de obiectivitate pentru profesia de  jurnalist. Mai putem adăuga şi faptul că nu realizează nici acum de ce toată lumea îl arată cu degetul. I se mai spune în glumă şi  Madame Cârlionţ.

3) Cristian Alexandru Boureanu, deputat(nu de marcă, cum ne spune Wikipedia, sunt curios cine  a scris caracterizarea) din partea PD, milionar pentru vârsta lui, falimentar pentru noua orânduire a problemelor  economice,  remarcat mai ales  prin căsătoria cu un model (adică soţia actuală şi chestiuni subsidiare: săli de sport construite în tăcere de alte soluţii în arhitectură) şi pentru furtul în miez de noapte alături de alţi dizidenţi din PNL a literei L din sigla acestui partid, în încercarea de a destabiliza această formaţiune politică. Intră în acest top pe locul trei, pentru faptul că după ce a transportat cu sârg câţiva ani servieta lui Tăriceanu(Călin Popescu Anton) şi nu a obţinut nimic vandabil,  potrivit pregătirii destoinice prealabile, şi-a schimbat proprietarul servietei de cel puţin trei ori pe lună la PD. Acum, linge, tot de cel puţin trei ori la faliment… Mai putem adăuga şi faptul că a devenit subiect de studiu la categoria “Aşa nu” la  dezbaterile anuale ale  tinerilor liberali. I se mai spune în glumă şi Domnul Pelinel.

4) Horia Roman Patapievici, pentru domnia sa simt nevoia să reproduc întocmai un post anterior “Patapievici, dă-ţi demisia-n cultura mea!”. Textul era cam aşa: HRP, recte intelectualul de serviciu aflat în slujba promovării culturii române, a înţeles din funcţia de funcţionar plătit de contribuabili acestei ţări să promoveze cultura porno. Nu ar fi pentru prima dată. Vă amintiţi, desigur, scandalurile metafizice generate de România promovată de Institutul Cultural Român la New York, via poneiul roz & more…E regretabil, îmi pare rău că i-am luat apărarea în scandalul cu Mircea Badea. Am greşit. Recunosc. Bine că nu am cumpărat elucubraţiile livreşti ale unui om compromis. Nu ştiam că are nevoie de terapie pentru a scăpa de obsesia pentru sex…Domnu’ Băsescu, cultura din România nu are nevoie de un promoter preocupat de performanţele sexuale ale altora! I se mai spune în băşcălie şi Poneiul Roz.

5) Monica Luisa Macovei, jurist, a lucrat ca procuror urmând toate gradele carierei, până la funcţia de Şef Birou  în cadrul Procuraturii Municipiului Bucureşti, unde a prins-o şi evenimentele din ’89(sursă Wikipedia). Ulterior, potrivit aceleiaşi surse, în anul 1996, a fost sancţionată disciplinar pentru “atitudine superficială în legătură cu modul operativ de soluţionare a plângerilor venite de la cetăţeni”. În fine, apariţia în viaţa publică s-a produs prin transferul de la funcţia de preşedinte al Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) la Ministerul Justiţiei, în funcţia de ministru. Au urmat lupte la baionetă, în stil K1: cu justiţia, corupţia generalizată, clanurile de interese, eu versurs toţi etc. Toate finalizate cu: înfiinţarea unui Parchet paralel, un bilanţ al condamnărilor negativ, despăgubiri stabilite de C.E.D.O.  tot în sarcina contribuabililor români pentru nerezolvarea în plan intern  a litigiilor. Intră pe ultimul loc, cu voia dumneavoastră, pentru jigăreala politică manifestată în campania pentru realegerea preşedintelui, în contrast cu prinţipurile enunţate în calitate de amazoană a justiţiei, doamna Luisa şi Monica Nacovei Pe surse, am aflat că i se mai spune în glumă şi Doamna de Fier . „Ăăăăăăă, aaaaaaa, ĂĂĂĂĂĂĂ, ăăăăăăăăă…mă refer la ăăăăăă, aaaaaaa, iiiiiii…”

Propuneri pentru săptămâna viitoare: Ioan T. Morar(consul, fost Poşta redacţiei la Academia Caţavencu), Cristian Pătrăşconiu(ziarist, fost Cristian Pătrăşcoiu, fără trimitere la organele sexuale masculine), Radu Moraru( Naşul sau Nasul, diacriticele sunt permise), Raluca Turcan, Andreea Pora, Cătălin Avramescu şi ultimii pe listă, premianţii, cu voia dumneavoastră:  Sever Voinescu-Cotoi  şi Sebastian-Laurenţiu Lăzăroiu.

Reclame