Sincer, mă gândesc să învăţ „maghiara”…Őszintén szólva, azt hiszem, hogy tanulni „magyar”…

Posted on 09/08/2011

3


Se pare că numai aşa pot scăpa de Băsescu, Stolojan, Udrea, Blaga, Boc, Videanu, Berceanu şi toată cohorta de emanaţi în prezent.

Úgy tűnik, hogy az egyetlen mód arra, hogy megszabaduljunk a Basescu, Stolojan, Udrea, Blaga, Boc Videanu Berceanu és az összes jelenleg megjelent a korosztály.

De la o vreme, persoanele potenţate de sufragiul „aranjat” (gen recordul de voturi pe minut de la Ambasada României din Paris şi 50 de lei pentru un vot) par să nu mai aibă nicio limită. Vor să acapareze totul: de la banii românilor, la sufletul lor îndosit cu un colesterol vremelnic.

Egy ideje, az emberek jobb választójog „rendezett” (mint a rekord szavazatok percenként a román nagykövetség párizsi és 50 lej egy szavazat), úgy tűnik, hogy nem minden határ. Azt akarják, hogy elfog mindent pénzt románok lelkük Indosat egy ideiglenes koleszterin.

În tot acest tablou sinistru, alături de interesele legitime ale maghiarimii din România, mă gândesc acum doar la ”avortonul” guvernării girate de Traian Băsescu, se regăseşte o formaţiune numită UDMR. Nici partid politic, nici uniune etnică. Just business!

Ebben a komor képet, az érdekek a romániai magyarok, azt hiszem, most különösen to”abortion „szabályozó által támogatott Traian Basescu, a talált zenekar RMDSZ. No politikai párt vagy etnikai egységet. Just Business!

Dragi maghiari, dragi români, dacă cineva a inculcat cumva ideea că „drujba” lui Attila Verestóy, „versetele” lui Béla Markó şi alte „strigături mercantile” pe acestă temă ţin loc de dialog, drepturi, obligaţii cetăţeneşti… s-a înşelat amarnic. Pe termen scurt şi mediu, pierdem cu toţii.

Kedves magyar, román drágám, ha valaki valahogy inculcated az ötletet, hogy „láncfűrész” Attila Verestóy, „versek” Markó Béla és a többi „kiáltások kereskedelmi” ebben a kérdésben, helyett a párbeszéd, jogok, kötelezettségek … tévedett. Rövid és középtávon is elveszíti.

(va urma)…(az alábbi)

vezi şi Transildania

Anunțuri