Traian Igaş, noul ministru la Interne. Nu-i aşa că aţi uitat de foame?…

Posted on 27/09/2010

7


Preambul pentru „afacerea Blaga”:

„Cum îţi aşterni aşa dormi”, „Unde scuipi nu lingi”, „Cine sapă groapa altuia cade singur în ea”, „Când eşti prost îţi meriţi soarta”, „Ulciorul nu merge de multe ori la apă„, „Fata Morgana”… Îmi rezerv dreptul de a completa această rubrică.

Aduceri aminte şi confirmări periculoase: UDMR-ul vrea, vrea oricum, bani să iasă…

Cuprins:

Demisia lui Vasile Blaga din fruntea Ministerului Administraţiei şi Internelor, interpretată doar ca act unilateral de voinţă din partea premierul Boc, poate avea, dincolo de formalismul procedurilor constituţionale, câteva explicaţii:

Prin mitingul poliţiştilor, s-a indus şi ideea tranşării războiului pentru  viitoarea şefie a PD, unde, pe fondul imaginii negative a lui Traian Băsescu, Vasile Blaga ar fi avut şanse  reale de a accede cu o echipă constituită din nemulţumiţii prezenţi în această formaţiune politică pe ruinele iminente ale acestei structuri. Ca o curiozitate, trebuie menţionat şi faptul că Adriean Videanu era prezent cu zâmbet alături de premierul Emil Boc la explicaţia „actului unilateral de voinţă venit din partea ministrului Blaga”. Radu Berceanu, altă piesă „tare” din tripleta „Berceanu-Blaga-Videanu”, nu s-a exprimat până la această oră. Considerăm că nici nu o va face în următoarea perioadă  şi cele ce vor urma. De altfel, e prea abil pentru a nu înţelege „politica struţului”. Cumva, uşor-uşor, prin jocuri de culise discrete, Traian Băsescu pare că îşi pregăteşte viitorul în politică. Pentru asta, e dispus la orice negociere şi discuţie. Se poate aprecia în final şi  faptul că soluţia cu potenţiala înfiinţare a unui nou partid politic, alternativ PD, fidel lui Traian Băsescu,  prin dezicerea faţă de „balast”, a fost abandonată definitiv. De altfel, motivele, pe undeva, sunt lesne de înţeles. Costă foarte mult să te rebrandezi şi nu mai există timp. În plus, investitorii din Modrogan  au plecat de la poartă demult…

Corolar:

Fără prea mult plânset, am căzut iarăşi în capcană, discutăm despre Băsescu şi uităm că nu am mâncat astăzi…

Links: Ciutacu, Badea, un fel de Mircea, Vania, Cristian Lisandru, Nenea Lars, Atitudini- Un Blog cu atitudini

Anunțuri
Posted in: Uncategorized