Mimosa pudica…

Posted on 31/05/2010

17


Mimosa pudica este o plantă anuală, veşnic verde. Este cultivată ca o curiozitate – frunzele sunt asemănătoare frunzelor de ferigă şi se strâng dacă sunt atinse sau expuse la o flacară (de obicei se redeschid în cateva minute). Tulpina este dreaptă, subţire şi cu multe ramuri. Florile sunt mici, roz şi cu puf, în forma de minge; apar vara.

Mimosa pudica se adaptează foarte uşor la orice tip de sol, dar este sensibilă la secetă şi îngheţ; e bine să fie amplasată într-un loc însorit. Pământul trebuie să fie moderat de jilav, iar temperaturile din mediu să se încadreze între 15 – 30 grade Celsius. Aveţi grijă când mutaţi planta sau îi schimbaţi ghiveciul, să nu îi deranjaţi prea mult rădăcinile. Mimosa poate fi o plantă destul de greu de îngrijit. Este foarte important să nu o udaţi prea mult…(Sursă: http://www.gradinamea.ro/)

Grădinari: Achilianu, Alex Mazilu – Blog foto zilnic, Centru-Stanga, Cristian Lisandru, Daurel, Gabriela Savitsky, Gabitzu, Lilick, Nea Costache, Teo, Madi, Manuel, Vania

Anunțuri
Posted in: Uncategorized