Top 5 nevertebrate în politica românească…

Posted on 21/12/2009

17


Am primit o provocare via Blog de analist politic, despre cine cred eu că sunt cei mai de temut apărători, uneori fără cauză, ai preşedintelui reales. Am preluat legătura şi o dau mai departe următorilor:

Flavius, Gabriela, Octav, Calin, Adrian

În fine, topul meu arată cam aşa:

1) Emil Boc, primar, fost primar, premier, premier demis, premier interimar, premier desemnat şi viitorul premier al României. Intră în acest top, direct pe locul întâi, pentru că nu a îndrăznit să cârtească niciodată în faţa şefului şi a ajuns un model prost pentru toţi acei care doresc să-şi clădească o carieră prin muncă şi competenţă. Mai putem adăuga şi faptul că a reuşit performanţa să aibă cele mai multe ordonanţe de urgenţă declarate neconstituţionale, în condiţiile în care profesia domniei sale vizează dreptul constituţional. I se mai spune în glumă şi Traian Boc.

2) Traian Radu Ungureanu, ziarist dat afară de la BBC(din motive politice, afirmă domnia sa), Cotidianul(din motive de lins într-o singură direcţie, spunem noi) , în prezent europarlamentar. Intră în acest top pe locul doi, pentru cum a înţeles că se face gazetăria. Mai exact, a scuipat într-o singură direcţie şi a lins într-alta, motiv pentru care a primit un loc eligibil de europarlamentar, sub privirile oripilate şi pline de dezgust ale colegilor de breaslă ce încearcă şi acum să păstreze un minim de obiectivitate pentru profesia de  jurnalist. Mai putem adăuga şi faptul că nu realizează nici acum de ce toată lumea îl arată cu degetul. I se mai spune în glumă şi Cârlionţ.

3) Cristian Alexandru Boureanu, deputat(nu de marcă, cum ne spune Wikipedia, sunt curios cine  a scris caracterizarea) din partea PD, milionar pentru vârsta lui, remarcat prin căsătoria cu un model şi pentru furtul în miez de noapte alături de alţi dizidenţi din PNL a literei L din sigla acestui partid, în încercarea de a destabiliza această formaţiune politică. Intră în acest top pe locul trei, pentru faptul că după ce a cărat cu sârg câţiva ani servieta lui Tăriceanu şi nu a obţinut nimic, şi-a schimbat proprietarul servietei aflat într-un partid din care muşca de 3 ori pe zi. Acum linge, tot de 3 ori. Mai putem adăuga şi faptul că a devenit subiect de studiu la categoria „Aşa nu” pentru dezbaterile tinerilor liberali. I se mai spune în glumă şi domnul Pelinel.

4) Horia Roman Patapievici, pentru domnia sa simt nevoia să reproduc întocmai un post anterior „Patapievici, dă-ţi demisia-n cultura mea!”. Textul era cam aşa: HRP, recte intelectualul de serviciu aflat în slujba promovării culturii române, a înţeles din funcţia de funcţionar plătit de contribuabili acestei ţări să promoveze cultura porno. Nu ar fi pentru prima dată. Vă amintiţi, desigur, scandalurile metafizice generate de România promovată de Institutul Cultural Român la New York, via poneiul roz & more…E regretabil, îmi pare rău că i-am luat apărarea în scandalul cu Mircea Badea. Am greşit. Recunosc. Bine că nu am cumpărat elucubraţiile livreşti ale unui om compromis. Nu ştiam că are nevoie de terapie pentru a scăpa de obsesia pentru sex…Domnu’ Băsescu, cultura din România nu are nevoie de un promoter preocupat de performanţele sexuale ale altora!

5) Monica Luisa Macovei, jurist, a lucrat ca procuror urmând toate gradele carierei, până la funcţia de Şef Birou  în cadrul Procuraturii Municipiului Bucureşti, unde a prins-o şi evenimentele din ’89(sursă Wikipedia). Ulterior, potrivit aceleiaşi surse, în anul 1996, a fost sancţionată disciplinar pentru „atitudine superficială în legătură cu modul operativ de soluţionare a plângerilor venite de la cetăţeni”. În fine, apariţia în viaţa publică s-a produs prin transferul de la funcţia de preşedinte al Asociaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Comitetul Helsinki (APADOR-CH) la Ministerul Justiţiei, în funcţia de ministru. Au urmat lupte la baionetă, în stil K1, cu justiţia, corupţia generalizată etc. Toate finalizate cu: înfiinţarea unui Parchet paralel ; un bilanţ al condamnărilor, negativ. Intră pe ultimul loc, cu voia dumneavoastră, pentru jigăreala politică manifestată în campania pentru realegerea preşedintelui, în contrast cu prinţipurile enunţate în calitate de amazoană a justiţiei. I se mai spune în glumă şi Doamna de Fier.

Propuneri pentru săptămâna viitoare: Ioan T. Morar, Cristian Patrasconiu, Radu Moraru, Raluca Turcan, Andeera Pora, Cătălin Avramescu.

Reclame