Prolegomene la critica ratiunii impure…

Posted on 13/01/2009

0


Acest post e pentru tine…

Eşti sudor, miner, electrician, tâmplar, zugrav, tinichigiu, vopsitor, vânzător, agent comercial, şef , patron,  ş.a.md. Eşti combinări de toate  luate câte poţi să duci. Sau alte asemenea. Cu voie sau fără voie. Cine eşti tu?

Tu eşti simplu…undeva acolo. Eşti român. Apropo, de tine era vorba! Ai fost aculturat sau etnogenizat; ai fost inculcat sau cucerit cultural. Trecură Traian, Vlad,  Ştefan,  Mihai,  Ioan, Carol, Ferdinand, Nicolae, Ion, Emil, iar Ion, Traian  ş.a. Ai trecut prin animism, sclavagism, feudalism, capitalism, comunism şi ce o mai fi  acum. Cu voie sau fară voie. Cine eşti tu?

Eşti călătorul matinal din tramvai, eşti cel care vrea să ajungă mai repede la serviciu, eşti cel care îmbucă salam cu pâine la prânz sau variaţiuni pe această temă,  eşti cel care se bucura când ia salariul cu primele aferente sau dividendul, eşti cel care ia televizor, frigider, cuptor cu microunde  în rate fără buletin sau cash, eşti cel care ai sperat sau care ai acţionat. Eşti cel care a mers la vot şi a sperat sau cel care ai mers şi ai optat fără speranţă. Eşti cel care speră în Obama sau nu te interesează subiectul. Cu voie sau fără voie.  Cine eşti tu?

Apropo, cine eşti tu?

Anunțuri
Etichetat:
Posted in: Roman